Hanna Höglander Sahlin  heter jag och är en hundtokig människa. Tack vare min bordercollie från Irland har mitt hundintresse ökat.  Det fick mig att vilja utbilda mig och lära mig mera om hundar. 

Nu har jag en till bordercollie blandning som också kommer från Irland som får fortsätta att utvecklas tillsammans med mig.

På vardagar har jag ett härligt dagisgäng hemma hos mig. Vi är ofta i skogen, tränar Nose Work, spårar och lite trix men framförallt mycket mys. Jag är aktiv i en förening och brinner för att hjälpa rescuehundar.Som utbildad Hundpsykolog tycker jag att det viktigt med energier och vad vi förmedlar. Jag tycker hunden ska ha en trygghet i grunden, sjävkänsla och gott självförtroende. Kanske behövs lite guidning på vägen och det kan jag hjälpa till med. Jag tycker också det är viktigt att hunden och människan utvecklas tillsammans. Att man kan känna tilltro till varandra och göra roliga saker  ihop om det är i skogen eller på träningsbanan spelar ingen roll. Jag förespråkar mjuka och positiva metoder.  


Mina utbildningar:

- Berikningskonsult (pågående)

- Certifierad NoseWork Instruktör (SNWK)

- Doftprovsdomare

- Instruktörsutbildning, Hundens Hus

- Instruktörsutbildning, Hundfantasten

- Hundpsykologutbildning Hundfantasten

- Problemutredare Hundfantasten


Kurser:

- Hunden som arbetskollega, Caroline Alupo

- Modig & Stark, Hundsteg